Inloggen mijn CV

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
No Title
cv: 5202

  Reageer per email op dit CV.
  Bel ons direct voor bemiddeling.

Functie: Ontwikkelaar SAP CRM
Beschikbaar In overleg
Zoekt: opdracht
Opleiding:

Opleiding:
* HEAO BI (niet afgerond) 1980
* AMBI 1987
* SAP ABAP/4 4.0 Certificering 1999
* SAP Basis HR/PM 1999

Vakkennis:

Kennis & Ervaring

Functies: / Rollen
Functie: / Rol
Ervaring:
ABAP ontwikkelaar
9 jaar
Systeemontwerper
14 jaar
COBOL programmeur
13 jaar
Informatieanalist
2 jaar
Teamleider
1 jaar
IT Kennis
Kennis gebied
Ervaring:
SAP/R3 ABAP/4
9 jaar
COBOL IDMS
10 jaar
Talen: Nederlands
Moedertaal: Engels
Vloeiend
Duits
Kundig

Markt- & Branche-Ervaring
* Defensie
* Zakelijke dienstverlening
* Petrochemie
* Nutsbedrijven
Kennis & Competenties
* Systeemontwikkeling
* Analyse, ontwerp en testen
* SAP R/3 ABAP in modules HR PA en OM, PM, FICO, M/AM, SD, CRM en IS-U, SAPScript, HR PU12, BAdI, BAPI, RFC

Ervaring:

Ca:rriŔre Overzicht
Februari 2007 - heden: Ontwikkelaar / ontwerper Nuts
SAP/R3 CRM 5.0
Ruud is werkzaam op een nieuwbouwproject SAP CRM. Hiervoor voornamelijk gewerkt met ABAP/4, o.a. interfaces met andere systemen m.b.v. PROXY voor koppeling met SAP-XI en BAPI┤s. Daarnaast BAdI┤s ontwikkeld.

Juli 2006 - Februari 2007: Ontwikkelaar / ontwerper Media
SAP/R3 6.2 M/AM, IS-U, CRM
Ruud was werkzaam op een project bedoeld voor het verbeteren van het advertentie verkoop systeem. Hiervoor voornamelijk gewerkt met ABAP/4 en Smartforms. Hieronder vallen rapporten, transacties en interfaces, zowel nieuwbouw als onderhoud. Ruud heeft tevens het begeleiden van collega's op zich genomen.

Mei 2005 - Juli 2006: Ontwikkelaar / ontwerper Diverse
SAP HR, FICO, M/AM
Ruud was werkzaam op het 2nd line support team t.b.v. SAP gerelateerde calls voor diverse klanten van LogicaCMG. Hiervoor voornamelijk gewerkt met ABAP/4. Hieronder vallen rapporten, transacties en interfaces. Ruud heeft tevens het begeleiden van collega's op zich genomen.

Sep 2004 - mei 2005: Ontwikkelaar / ontwerper Nutsbedrijven
Verantwoordelijk voor het koppelen van SAP/CRM en IS-U met een TIBCO systeem d.m.v. BAPI's en RFC's. Dit systeem ligt als een schil over SAP heen om de front-office applicaties te versnellen.

Nov 2003 - aug 2004: Ontwikkelaar / ontwerper Dienstverlening
Verantwoordelijk voor herstructurering van het interne SAP HR systeem van LogicaCMG m.b.v. ABAP/4. Ruud heeft hiervoor diverse interfaces en rapportages aangepast, waaronder PU12 en user-exits. Hiervoor ook het begeleiden van collega's op zich genomen. Tevens de 2nd line helpdesk bemand.

Feb 2003 - nov 2003: Ontwikkelaar / ontwerper Dienstverlening
BASIC project (SAP/R3 4.6C)
Verantwoordelijk voor ontwikkeling van een tijdregistratiesysteem m.b.v. ABAP/4. Dit systeem vormt de kern van het gehele ge´mplementeerde SAP-systeem.
Daarnaast heeft Ruud diverse SAP queries en formulieren (SAP Script) ontwikkeld voor de modules HR, FI en SD en zijn diverse user-exits ontwikkeld.

Jun 2000 - dec 2002: Ontwikkelaar / ontwerper LogicaCMG
HR (SAP/R3 4.6C)
Doordat de standaard PayFact Salarisverwerking met de SAP systeem moest worden gekoppeld, heeft Ruud de interface gebouwd met de SAP tool PU12. Tevens heeft hij diverse management rapportages en Batch Input Maps (BIM's) opgesteld m.b.v. SAP ABAP/4. Hiervoor zijn door hem de benodigde ontwerpen gemaakt en testscenario's opgesteld.

Feb 1999 - jun 2000: Informatieanalist en Ontwikkelaar Petrochemie
Conversie (SAP/R3 - PM/QM)
Ruud heeft de feasibility studies naar een tiental te converteren systemen uitgevoerd en aansluitend conversieplannen geschreven. Deze documenten dienden als invoer voor het conversieteam dat verantwoordelijk was voor de realisatie.
Met behulp van MsAccess 7.00 heeft Ruud een aantal van de te converteren Plant systemen geconverteerd in nauw overleg met de gebruikers. Daarbij de bijbehorende rapportages en interfaces (BIM's) in ABAP/4 ontwikkeld waarvoor hij de benodigde ontwerpen heeft geschreven.


Sep 1998 - jan 1999: Ontwikkelaar / ontwerper Dienstverlening
SAP/R3 - HR
Ruud heeft de ontwerpen voor de benodigde rapportages en interfaces naar bestaande systemen opgesteld. Bovendien heeft hij de realisatie en het acceptatietesten van deze programmatuur (ABAP/4) uitgevoerd.

1984 - 1998: Analist / ontwikkelaar Diverse klanten
Voor diverse klanten nieuwbouw en onderhoud op diverse systemen verricht m.b.v. voornamelijk COBOL, IDMS, ADS en CICS. Het begeleiden, co÷rdineren, ontwerpen, ontwikkelen en testen van diverse nieuwe subsystemen en functionaliteiten zoals eeuwconversie, databaseaanpassingen en interfaces.


cv: 5202

  Reageer per email op dit CV.
  Bel ons direct voor bemiddeling.


zondag, 03-03-2024, 07:09:16